Facebook
Telefoon: 06 538 58 823

Rug Revalidatie

 

Hoe werkt de rugspierversterkende David Chair?

De training van de gehele rug wordt geisoleerd door compensatie bewegingen van benen, heupen en bekken onmogelijk te maken.
Het bewegingstraject en de belasting worden per patient aangepast. De vitaliteit en stabiliteit neemt in korte tijd toe.

Wat zijn de aansturings- en spierversterkende oefeneningen?

 De oefeningen in de eerste fase zijn bedoeld om alle spieren in je onderrug dat zijn er meer dan 20 vooral goed te laten samenwerken. Dit bevordert op zich al je belastbaarheid. Daarnaast is het belangrijk dat alle wervels in beweging komen dit verbetert de vochtbalans in de tussenwervelschijven. Vooral bij rug patienten is er beweegarmoede in de onderrug. Wanneer de aansturing van de wervels vloeiend verloopt kan begonnen worden met het opbouwen van de kracht.

 

 

Houdingcorrectie?

Goede houdinginstructie in het dagelijks leven en tijdens werk, hobbies en sport, met de instructie voor het goed aansturen van uw spieren van uw romp is een belangrijk onderdeel van de behandeling.

 

Wat is manuele therapie?

Door specifieke passief mobiliserende bewegingen kan de beweeglijkheid van de gewrichten snel worden vergroot. De pijn neemt af en de beweging van de gewrichten kan verbeteren. Hierna kan gewerkt worden aan de coördinatie en vitaliteit van de wervelkolom.

Wat is dry needling?

Het is een behandeltechniek, waarbij een zeer dunne naald in de spier gestoken wordt. Deze techniek is effectief voor behandeling van verhardingen in spieren (triggerpoints), die voor flinke, uitstralende pijnklachten kunnen zorgen.
Directe ontspanning en herstel van de stofwisseling in de spier, resulteren in een snelle pijnafname en functieherstel van de spier. Als de spieren ontspannen zijn, kan er gewerkt worden aan de mobiliteit van de gewrichten en aan het verbeteren van kracht en coördinatie.